tisdag 7 juli 2020

Supersmarrig snickerskaka



Jag har fått en ny favoritkaka bland mina "sockerfria" recept. Den är dessutom gluten, mjölk, äggfri och jättesmarrig!!! En härligt söt och fyllig snickerskaka där sötman kommer från dadlar.

Varje torsdagskväll står jag och gör denna smakrika kaka som sedan räcker hela helgen (oftast iaf hahaha). Eftersom den helt nyligen blivit en av mina favoriter så passade det jättebra att göra den som en midsommartårta. Kakan uppskattades även hos maken som annars är rätt så kräsen till mina sockerfria alternativ. Så till midsommar fylldes kakan på med jordgubbar som topping istället för nötter och den blev en favorit hos gästerna och den gick till och med hem hos barnen. 


Kakan tar ca 30 minuter att göra. Den görs enkelt i fyra moment med matberedaren och alla ingredienser som jag använder är ekologiska. 

Botten

2 dl valnötter
12 dadlar
1/2 dl havregryn
1/2 dl kakao
2-3 msk vatten


Mixa till en smet (jag föredrar matberedare) och tryck ut i en springform. 

                                                   


Fyllning: 

1 dl jordnötssmör
1 dl havregryn
6 dadlar 
3/4 dl vatten 
1 krm salt

Mixa och bred över botten. 

Lasyr:

1/2 dl kokosolja (nästintill smält) 
1/2 dl kakao
4 dadlar 
1 krm flingsalt 

Mixa och häll i ett jämnt lager över kakan. Låt stelna i kylen. 

Vid servering: Pudra kakao över kakan tillsammans med hackade hasselnötter eller jordnötter. Du kan också byta ut nötterna mot jordgubbar. 

Njuuuuuuut!



Serveringstips! Om du har gäster hemma som föredrar det vita sockret... servera med sorbet eller vaniljglass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar